Overige

Horrensystemen

Mosquito is een horrensysteem dat in een raam, deur of schuifdeur kan worden bevestigd om insecten buiten te houden.
Het systeem is niet alleen compatibel met alle ramen en deuren van Reynaers, maar ook met ramen en deuren van andere leveranciers.
Bovendien is Mosquito verkrijgbaar in verschillende uitvoeringsvormen: functioneel, softline en renaissance.

Ballustrades

Bent u op zoek naar een balkonbalustrade die stijlvol is en toch voldoende bescherming biedt?
Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Onze balustradesystemen kunnen met tal van uiteenlopende opvul- en vormgevingselementen worden gecombineerd, zodat een individueel balustradedesign perfect binnen onze mogelijkheden past. 

Ventilatieroosters

Ventalis is een efficiënt ventilatiesysteem dat toegepast kan worden in bestaande raam- en deursystemen van Reynaers.
Ventalis is een zelfregulerende ventilatievoorziening.
Binnen een unit van Ventalis regelt een veerconstructie de stand van het membraan en daarmee de grootte van de doorlaatopening.
Bij een hoge winddruk zal het membraan strak tegen het rooster gedrukt zijn en zal de doorlaat gesloten zijn.
Neemt de winddruk af dan zal de veer het membraan niet meer tegen houden en zal de doorlaat open komen.
Hoe geringer de winddruk, hoe minder druk op het membraan, hoe groter de opening.
De veer reguleert dus op basis van de druk van buiten de stand van het membraan en de grootte van de doorlaatopening.

Zonweringen

De zorg voor energiebeheer in gebouwen is een relatief recent fenomeen.
De laatste decennia werd het voor iedereen duidelijk dat problemen rond energiebesparend bouwen veel complexer zijn dan goed isoleren en zonnestralen onbeperkte toegang bieden.
Een van de belangrijkste uitdagingen is de controle over direct zonlicht dat door de beglazing dringt. Wanneer zonnestralen op een raam vallen, wordt een gedeelte weerkaatst, dringt een gedeelte door tot de andere zijde van de beglazing en wordt een gedeelte geabsorbeerd door het glas. Deze laatste fractie van zoninstraling wordt omgezet in warmte die vervolgens uitstraalt aan beide zijden van het glas. Wanneer de beglazing beschermd wordt door een zonwering, daalt het aandeel van zonnestralen die door het glas en de zonwering dringen aanzienlijk, terwijl het aandeel van de weerkaatste zonnestralen toeneemt.

In het ontwerpstadium moet het gebouw zo doeltreffend mogelijk beschermd worden tegen directe zoninstraling. Er is een goed evenwicht vereist tussen de zonwerende capaciteit en een maximale toevoer van daglicht, wat belangrijk is voor het visuele comfort in kantoorgebouwen. Het spreekt voor zich dat de oriëntatie van de verschillende buitenmuren doorslaggevend is voor de keuze en de dimensionering van het type Brise Soleil-systeem.Voor de keuze en de dimensionering kunnen voor elke buitenmuur de respectieve schaduwhoeken berekend worden.